Landbouwplastic

We hebben een groot aanbod op het gebied van landbouwplastic. De landbouwfolie is nodig voor o.a. de gras- en maïskuil op agrarische bedrijven. We hebben verschillende soorten folie op voorraad. Hierbij moet je denken aan 150 my (zwart/wit), 200 my (zwart) maar ook aan een 5-laags folie. Deze 5-laags folie heeft een hogere zuurstofdichtheid waardoor er een topafdekking behaald wordt. De topkwaliteit komt voort uit een specifieke grondstofsamenstelling. Eén laag bestaat uit Metalloceen, dit is een grondstof die een hoge trekkracht en rek heeft.

Onderfolie

Om een kuil zo goed mogelijk af te sluiten van zuurstof wordt er een onderfolie toegepast. Onderfolie is een dun transparante folie welke zich goed vastzuigt aan het ruwvoer. Hierdoor wordt er direct na het plaatsen weinig zuurstof meer doorgelaten. Dit komt ten goede van het fermentatie proces en voor behoudt van een goede toplaag.

Wandfolie

Voor goede bescherming van de zijkanten van de kuil, vooral bij een sleufsilo, is wandfolie de oplossing. Wandfolie voorkomt dat regenwater via de zijkant de kuil in komt. Zo voorkom je dat het ruwvoer direct in contact komt met de betonnen wand van de sleufsilo.

Daarnaast zorgt wandfolie weer voor een extra laag op de broei-gevoelige zijkanten en hoeken van een kuil. Hierdoor wordt het ruwvoer extra goed geconserveerd.

Kuilkleden en overige producten

Kuilkleden beschermen uw kuil tegen alle van buiten komende invloeden. Denk hierbij aan vogels, ongedierte, takken maar ook weersinvloeden en UV-straling.